ondercast

In aflevering 26 leer je: van alles over hommels, hoe Dennis klinkt als hij brak is, wat Lisa's moeder van de podcast vindt en dat ondercast een sekte is.

Met bijdragen van Coen Cornelis, Diede Al, Jibbe Willems, Eva Thielen, Lotte Vermeulen, Elfie Tromp,TweetsculptureNiels ‘t Hooft, broeder DielemanEdith Vroon en Lotte de Vos.

Niels werd bijgestaan door SonicPicnic en Amy van der Weerden.

Presentatie & samenstelling: Lisa Weeda & Dennis Gaens
Muziek: Brad Sucks

 

Steun ondercast door te doneren of releases te kopen.

Direct download: 26_Ondercast_26.mp3
Category:general -- posted at: 4:00am CEST

In de nieuwste special van ondercast onderzoekt Dennis. wat hij ‘de analoge trend’ noemt. Hoe valt de populariteit te verklaren van analoge alternatieven voor iets wat digitaal zoveel makkelijker lijkt?

Lange tijd geloofden we in de onontkoombaarheid van mediaconvergentie: in de toekomst zouden we al onze media (of het nu film, muziek of boeken zijn) via één apparaat consumeren, zoals een iPad. Maar de terugkeer van bijvoorbeeld analoge drager als vinyl lijkt dit tegen te spreken. Is er te spreken van divergentie als een nieuwe trend? En waarom?

Dennis praat met Jaap de Groot van Diggers Recordstore, Anouk Rijnders van Record Industry en de bandieten van DeWolff die een eigen, analoge studio hebben gebouwd: Elektrosaurus Southern Sound Studio.

Met muziek van Nachtschade.

Deze documentaire werd gemaakt in het kader van de Future of Publishing Summit, 24 juni in Arnhem, die ook over mediaconvergentie vs. -divergentie gaat. Steun ondercast door te doneren of releases te kopen.

Direct download: Ondercast_Special__De_analoge_trend_vinyl.mp3
Category:general -- posted at: 1:43pm CEST

1